Feedback af Christian Søgaard

Hvad har været anderledes/ nyt i forhold til tidligere samtaler (med anden aktør)
Nu er det længe siden og det ligger fjernt i hukommelsen hvordan anden aktør har ageret. Noget der dog står klart er at jeg har oplevet hvordan Christian brugers sig selv og sine egne historier som jeg kan identificere mig med. Jeg har oplevet hvordan min tidligere psykolog især brugte den faglige synsvinkel for at forklare mig hvorfor jeg havde det som jeg havde det og reagerede som jeg reagerede. Her har jeg oplevet at blive spejlet på en lidt anden måde hos Christian, hvor han fortæller mig hvordan han oplever det jeg siger og hvad det gør ved ham. Den spejling sætter nogle tanker igang hos mig og jeg tror også at det er i denne process at jeg begynder at lære hvad det vil sige at mærke efter.

3 ting/ eksempler eller sætninger der kendetegner Christian
Jeg synes ordvalget i flyeren passer godt til den måde jeg oplever Christian. Ro – tillid og samtale. Ro er nødvendigt for at slukke min ”regnemaskine” indimellem og mærke efter. Før at jeg overhovedet kan / vil / tør det så har jeg brug for at vide at jeg er i trygge hænder og at ”jeg bliver spejlet i mit bedste lys” (Jens Arentzen’s definition på respekt). Derefter synes jeg at samtale falder lidt udenfor decideret kendetegn, da jeg mere ser det som et redskab, så der vil jeg tilføje ordet: Kærlig. Det harmonerer også med min oplevelse af vores samtaler at jeg har oplevet gode intentioner og en omfavnende personlighed som gør at jeg føler mig tryg.

Noget der har gjort særlig indtryk/ Specielt godt.
At blive lyttet til og ikke blive dømt på rigtigt eller forkert, det har været rart for mig. Christian løbende har udvist en stor portion rummelighed.

Hvordan har samtalerne været
Jeg synes det er helt umuligt at koge sådan en process ned til nogle få sætninger. Hvis jeg alligevel skal prøve, så har jeg fået mange læringer med mig på vejen. Jeg har lært at tage en dyb indånding når jeg har travlt og prøve at tage den lidt med ro, jeg har fået mere bevidsthed (frigjort ressourcer) som gør mig i stand til at kunne tænke en tanke i en situation hvor jeg er yderst presset og på overarbejde (møder agressive mennesker), jeg kan i højere grad acceptere at jeg ikke ligger inde med alle løsninger men at de derimod vil komme til mig eftersom det er sådan floden virker :-)
Og jeg én af de helt store milepæle i mit kapitlet, er at jeg begynder så småt at turde at mærke efter hvad der sker i min krop og lytte til hvad det er og hvad det gør ved mig. Jeg har stadig mere at arbejde med, jeg fornemmer dog at jeg har rykket mig markent på flere områder!

Noget du kunne tænke der med fordel kunne være anderledes.
Det har haft stor betydning for mig at kunne fornemme at vi har haft en retning sammen og arbejde målrettet. Jeg synes også det har været fint at vi har været ”omkring” temaer (f.eks min kæreste og andre i min familie), for at undersøge rummet vi står i sammen og blive nysgerrig på ting som måske ikke virker fordækte ved første øjekast. Dertil har jeg oplevet at blive frusteret i starten af processen, men hvor vi senerehen blev skarpe på emnerne. Så jeg vil egentlig ikke være processen foruden sådan som vi begge blev enige om at gribe den an, jeg vil blot give en bemærkning om at den sidste del hvor vi har arbejdet mere fokuseret har været endnu mere givende for mig.

Andet der ligger dig på sinde………….
Jeg vil igen gerne sige tak – jeg synes jeg fik sagt det ret godt over glöggen – og du skal vide at du har gjort en sand forskel mit liv. Tak for den rejse vi har været på sammen. Jeg glæder mig allerede til at stifte bekendtskab med de nye læringer jeg vil indhente fremadrettet.

Evaluering af dig selv…… Hvor var du – hvor er du i dag.
Den tænker jeg at jeg har svaret på tidlige, ellers vil jeg bestemt gerne svare hvis jeg ikke har dækket spørgsmålet.

Hvor var dit Fokus. Evt. nyt fokus…..
Jeg har fået mere fokus på at kigge indad i mine følelser, hvor jeg tidligere brugte alt energi i mit hoved. Nu kommer jeg til at tænke p 3kantsmodellen, tanker, handlinger og følelser – her oplever jeg at have fået mere af følelserne med.
Fremadrettet vil jeg forsøge at lytte mere til hvad der foregår inde i mig og turde at reagere på dette - jeg har stadig min tvivl i forskellige situationer og det er også okay.