Feedback af Christian Søgaard
 
Jeg vil gerne starte med at værdsætte de rammer som er blevet skabt under mit besøg. I skrivende stund har jeg lige fået lagt et tæppe under min nakke, her i hængekøjen hvor jeg ligger og nyder den blå himmel og stille brise. Altsammen mens jeg tænker over hvordan mit besøg har været her i Aars. Dét dælme rar synes jeg er passende at sige her. Det har været yderst vigtigt for mig at møde ind til noget som er velovervejet og planlagt, hvilket i min verden giver en oplevelse af høj værdi, naturligvis tilpasset med en løbende fleksibilitet. Det er netop lige præcis det jeg har fået i disse dage. Tak fordi at I åbnede jeres hjem, gav mig en soveplads, serverede lækker mad, havde kaffe på kanden og gav mig frirum til bare at være mig. Jeg oplevede at jeg blot kunne læne mig tilbage, med arbejdstøjet på under vore snakke, og nyde rejsen. Af hjertet tak for det. 
 
Hvad har været anderledes/ nyt i forhold til tidligere samtaler. Spørgsmålet her giver først rigtig mening for mig nu, hvor oplevelsen mellem først telefonsamtale og senere samtale i fuldt nærvær, demonstrerede de forskellige muligheder som hver mødeform giver. Det der står mest tydeligt for mig, når jeg tænker på styrken i vores fysiske møde, var oplevelsen af støtte i mødet med min Far. Jeg kunne lettere give slip eftersom jeg kunne mærke Christians nærvær i form af hans hånd på mine skuldre – det hjalp mig meget i situationen.
 
3 ting/ eksempler eller sætninger der kendetegner Christian Tillidsvækkende, gennem den anerkendelse han udviser og de gode afleveringer som løbende finder sted. Nærværende, ved at iagttage, lytte, respondere, vise følelser, dele og være entusiastisk. Entuisasme fordi det jeg oplevede over rugbrødsmaden, var en nysgerrighed som blev vækket og handlet på, hvor viljen til at gribe en mulighed for at undersøge lysede op i Christians øjne - det var fedt at observere fra min side af bordet. Autentisk, ved at jeg kan mærke Christian igennem oplevelserne han supplerer med, tankerne og fagligheden han deler med mig, kreativiteten i form af valget med at tage en tur ud i en skov og bruge roen samt højden til loftet derude. Jeg havde en oplevelse af at det var Christian og det synes jeg var originalt.
 
Noget der har gjort særlig indtryk/ Specielt godt.
Det er for mig lidt ligesom shokolade når jeg denne gang skal svare på spørgsmålet. De enkelte elementer var ganske fine, men røres det hele sammen til en lækker cremet substans, så smager det bare rigtig godt! Min oplevelse er at summen har været rigtig sund for mig og jeg tror at jeg vil kunne smage indholdet i lang tid fremadrettet. Én ting jeg kommer i tanke om nu, er hvordan at mange af de brikker jeg kort har fået øje på i ugerne op til mødet, og som på en eller anden vis har fundet sin vej ind i vores samtaler. Brikkerne begynder på en eller anden måde, stille og roligt, at passe sammen hidst og her. Det synes jeg har været spændende at gennemleve. Et tydeligt eksempel herpå, er hvordan enkelte af mine to-do lister har det med at forblive store og endda vokse, hvor det nu giver lidt mere mening for mig, eftersom jeg har fået indsigt i at jeg trives med arbejdstøjet på eller som bilen der kører stærkt på motorvejen og dermed ikke holder stille i tomgang.
 
Hvordan har samtalerne været
Forudsætningerne for at samtalerne kunne være værifulde for mig var bestemt til stede. Jeg blev også opmærksom på, eller genoplevede, at jeg ikke kan mærke mig selv når jeg har øjenkontakt. Når jeg derimod kiggede ud af vinduet kunne jeg bedre mærke mig selv. Jeg har skrevet i mine noter hvad der kom ud af samtalerne, samt optaget dem for at kunne høre dem igennem ved lejlighed. Den milepæl jeg fornemmer at jeg kan tage med hjem, er at jeg er på vej til at få mere ro på i mit system. Det er faktisk overskriften synes jeg. Jeg synes at Christian var afbalanceret, for nu at bruge det ord, til at stille spørgsmål, guide mig, hjælpe mig med at undersøge og tage mig i hånden hvor det var svært for mig. Topkarakterer herfra.
 
Noget du kunne tænke der med fordel kunne være anderledes.
Det har vi talt om og jeg er glad for at du spurgte ind til relationen imellem os, for jeg ville formentlig ikke nævne det før evalueringen her. Jeg har ikke rigtig noget at byde ind med. Jeg vil tillade mig at vende tilbage hvis der er noget jeg kommer i tanke om senerehen, som potentielt kunne have værdi for dig. I mødet med mig er det vigtigt for mig, især når jeg er sårbar, at have nogle linjer i forhold til hvornår vi taler om hvad. Det synes jeg alligevel er lykkedes i store træk. Derudover er jeg egentlig bare taknemmelig.
 
Andet der ligger dig på sinde………….
Jeg foreslår at du / I udforsker ideen om at gøre jeres hjem eller lign., til sådan en oase som I beskrev for mig over middagsbordet. Hvor det er muligt checke ind i nogle dage og slappe helt af, med et nærvær som er bedre end jeres ”konkurrent”. Det bedste jeg kan byde ind med, er at tænke ”hvad er det mindste der kan gøres, for at teste potentialet af”. Omkring markedsføring, så vil jeg igen omtale min fascination for ”at give” i små doser. Jeg er klar over at jeg taler til en erfaring sælger, så tag blot hvad du kan bruge tænker jeg. Jeg kommer i tanke om en oplevelse jeg fik, da jeg hjalp en ven på en messe i Sverige hvor vi repræsenterede www.Futation.com i en uge, som sælger materiale-bibliotek-abonnementer. Her oplevede jeg hvordan vi i starten gjorde som konkurrenterne, talte om produktet, mulighederne og prismodellen mm., altså alt det som man ofte forventer. Mange af de forbipasserende kedede sig i den tone. Efter lidt tid begyndte vi at eksperimentere. Vi havde nogle materialer som vi begyndte at lege med, især en plast som kunne smeltet på stedet i en gryde med vand, og der blevet lavet golfkølle med putting-hul, spejlæg og hvad ved jeg. Alt sammen blev brugt med begejstring og vi skabte en stemning, som smittede af på de forbipassende, hvilket vækkede en nysgerrighed. Den nysgerrighed var SÅ værdifuld, for FØRST her var ørerne modne til at tage imod det budskab som vi gerne ville formidle. Det andet eksempel jeg omtalte, var Kasper Købke, en genial tegner, der ville vække interessen for at tegne. Han formåede at vise essensen af dét at arbejde med sig selv mht. at tegne. Se videoen ( 5 min ) her.
 
Evaluering af dig selv…… Hvor var du – hvor er du i dag.
Jeg kan bedst beskrive det som en sportspræstation. Nervøsiteten op til, usikkerheden, tankerne og alligevel tillid til at det hele nok skal finde sin vej. Jeg var modig og tog flyveturen på trods af at det hele var ukendt for mig. Det er jeg blevet stolt af efter at jeg er blevet gjort opmærksom herpå. Jeg har nu et bredt smil på læberne og tænker lidt ”jamen hvis det er sådan her det fungerer og jeg godt kan sætte tempoet lidt ned, så tror jeg / har nu mere tillid til at at jeg nok skal finde min vej at gå i livet”. Det er altså STORT for mig! Tak til Christian & Jan:-)
 
Hvor var dit Fokus. Evt. nyt fokus…..
Jeg startede med at ville udforske min døde eller ”sat på pause” relation til min Far, med henblik på at ville blive klogere på min strategi på at tackle den, samt få det bedre med mig selv.
Jeg føler mig nu mere klar til – igen – at have fokus på mine mål. Tak for at genoplive: “The more you know who you are and what you want, the less you let things upset you.”